LOADING

Type to search

Szaúd-Arábia 92. nemzeti ünnepét ünnepli

Share


Őexcellenciája Abdulkhalig Rashed Bin Rafaa, a Szaúd-Arábia Királyság magyarországi nagykövete szeptember 26-án fogadást tartott a  Szaúd-Arábiai Királyság nemzeti ünnepe alkalmából 

Az ünnepségen részt vettek a magyar kormány képviselői, arab és külföldi országok nagykövetei, a gazdasági, társadalmi, tudományos és médiaszektor képviselői, valamint az iszlám és arab közösség képviselői.

Az ünnepi termet a szaúdi természet képei, a figyelemre méltó eredmények és a szokásos szaúdi vendégszeretet díszítették.


Az ünnepségen Bin Rafaa nagykövet mondott beszédet, amelyben utalt a Királyságban tapasztalható társadalmi és gazdasági fejleményekre, valamint a Magyarországgal fennálló kétoldalú kapcsolatok fejlődésére minden szinten.

A szaúdi nemzeti ünnep alkalmának több jelentése is van, amelyek közül talán a legkiemelkedőbb a földrajzi egység fogalmának magasztossága, amelyet a néhai Abdulaziz Al Szaud király rögzített, amikor megtestesítette a Királyság, mint integrált állam egységét 92 évekkel ezelőtt, hogy elfoglalja helyét és jelenlétét regionális és nemzetközi szinten, és elindítson egy folyamatos fejlődési és építési folyamatot, amely ma Szaúd-Arábia tanúja a Szalmán bin Abdulaziz király és Mohammed bin Szalmán koronaherceg korszaka új korszakot jelentett. és felgyorsított eredmények a 2030-as szaúdi víziónak megfelelően.

92. nemzeti ünnepén a Királyság egyre jobban képes szembenézni a halmozott kihívásokkal, és megkülönböztetett módon kezelni a járványügyi, gazdasági, olaj- és politikai válságokat. A Királyság érzékeny történelmi szakaszban és nehéz regionális, arab, iszlám és globális körülmények között ünnepli a nemzeti ünnepet, de a Királyság bebizonyította, hogy képes szembenézni a hullámzó óceán nehézségeivel, valamint a környező és fellángolt háborúk terjedésével a térségben. .

A szaúdi emberek nemzeti ünnepüket ünneplik, és alig várják a jövőt, miután Szalmán király új korszakot hozott létre Szaúd-Arábiában, amelyet a rugalmasság, az átláthatóság, a reformok és a figyelemre méltó eredmények jellemeznek, amelyek közül talán a legkiemelkedőbb a nők helyzetének erősítése és hatékonyabb integrációja. közösségfejlesztés, a gazdaság diverzifikálása és a társadalom fejlesztése. Ami fokozza a Királyság jelenlétét a nemzetközi kapcsolatok kontextusában.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *